Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родичі жертв "Скнилова": призначення Онищенка - "ганьба для України"

П'ятниця, 13 серпня 2010, 08:25

Потерпілі у Скнилівській трагедії 2002 року обурені призначенням Сергія Онищенка командувачем Повітряних сил Збройних сил України.

Вони й досі вважають його причетним до трагедії, яка 2002 року забрала життя 77 осіб, передає "Німецька хвиля".

Голова громадської організації "Скнилівська трагедія" Стефан Козак заявив, що спочатку таке повідомлення викликало у багатьох родичів жертв страшної трагедії шоковий стан і бажання вдатися до акцій протесту.

Але всі розуміють, що укази президента не мають зворотної дії, а тому акції батьків, які втратили своїх дітей, нічого не дадуть, пояснив Козак.

Єдине, що залишилося потерпілим, - це написати звернення до президента, у якому вони могли би висловити своє обурення і пояснити позицію, каже голова організації.

Хоча, призначаючи Онищенка, президент добре знав про минулі судові процеси за його участю і решти генералів-фігурантів справи трагічного авіашоу, запевнив Козак.

Тому таке призначення інакше, як "ганьбою для України та міністерства оборони і неповагу до згорьованих батьків", громадська організація назвати не може.

Як відомо, генерала-лейтенанта Сергія Онищенка і ще трьох генералів було виправдано у 2008 році колегією суддів Військового апеляційного суду Центрального регіону. Справа чотирьох генералів була в окремому проваджені.

Нині відбуває покарання за смерть глядачів авіашоу на Скнилівському летовищі лише один член екіпажу літака, який впав на глядачів, - Володимир Топонар.

12 серпня президент Віктор Янукович призначив Сергія Онищенка командувачем Повітряних сил Збройних сил України, звільнивши з цієї посади Івана Руснака.

Онищенко до цього обіймав посаду першого заступника головнокомандувача Військово-повітряних сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування