Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Януковича попросила ЗМІ про допомогу

П'ятниця, 13 серпня 2010, 10:35

Адміністрація президента просить керівників ЗМІ допомогти в підготовці концепції створення національного суспільного телебачення й радіомовлення.

Лист із проханням "активно долучитися до роботи з подальшого вдосконалення проекту концепції створення національного суспільного телебачення й радіомовлення" адміністрація президента розіслала в середу ввечері керівникам провідних українських ЗМІ, пише "Комерсант-Україна".

"Приступивши до створення національного суспільного телебачення й радіомовлення, ми усвідомлюємо ті труднощі, які виникнуть на цьому шляху", - говориться в листі, підписаному заступником голови адміністрації президента Ганною Герман.

"Підключивши провідних спеціалістів і експертів у цій галузі, ми зможемо виробити такий формат діяльності суспільного мовлення, який уможливить створення по-справжньому незалежного й високопрофесійного суспільного телебачення", - підкреслила Герман у листі.

У коментарі газеті вона зазначила: "Громадськість повинна мати можливість подати свої пропозиції, кращі з яких, звичайно, будуть враховані".

Говорити про строки створення суспільного телебачення Герман не стала. "Давайте спочатку доможемося того, щоб закон був ухвалений. А потім будемо говорити про строки", - сказала вона.

Як відомо, дискусія про створення суспільного телебачення в Україні ведеться вже понад 15 років. Напередодні президентських виборів 2004 року тодішня опозиція обіцяла, що у випадку перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах буде створене суспільне телебачення, незалежне від влади й приватного капіталу.

Після приходу до влади у 2005 році погляди президентської команди на суспільне телебачення суттєво розійшлися. Президент Національної телерадіокомпанії Тарас Стецьків наполягав, щоб суспільний канал створювався на базі НТКУ, а секретар РНБО Петро Порошенко - що суспільне телебачення потрібно створювати з нуля після парламентських виборів 2006 року.  

Про створення суспільного телебачення на державному рівні знову заговорили 29 червня цього року. Президент Віктор Янукович запропонував затвердити й винести на публічне обговорення концепцію суспільного каналу.

Водночас, більшість опитаних "Комерсантом" керівників ЗМІ вважають, що створювати суспільне телебачення в Україні зараз несвоєчасно. Хоча відмовлятися від участі в розробці концепції ніхто не став.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: