Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні горить степ. Але з Росією не порівняти

П'ятниця, 13 серпня 2010, 14:37

Україні ситуація з лісовими пожежами складна, але порівнювати її з російською не можна.

Про це заявив голова Держкомітету лісового господарства Микола Шершун.

"Порівнювати ситуацію з нашими сусідами в Росії ще, слава Богу, не доводиться...але ситуація на сьогоднішній день, без перебільшення, дуже складна", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

При цьому він зазначив, що на відміну від Росії в Україні збережена вертикаль управління лісовим господарством, що дозволяє оперативно діяти.

Шершун підкреслив, що найбільш загрозлива ситуація в Луганській області, а також Запорізькій, де степи горять на площі 5-6 кілометрів.

"У Луганській області зі степу пожежа перекинулася на селище Шахта-5, де згорів один житловий будинок і шість сараїв, і селище Урало-Кавказ, де згоріли чотири будинки", - сказав він.

В цілому по Україні для охорони лісів від пожеж задіяні понад 22 тисяч представників лісової охорони, 1,5 тисяч тимчасових спостерігачів, а також 6 вертольотів Мі-2 і 6 літаків Ан-2.

Глава Держкомлісгоспу запевнив, що необхідне фінансування на ці заходи є.

Він також повідомив, що його відомство продовжує встановлювати телевежі для спостереження за лісами.

Шершун додав, що уряд при підготовці бюджету на наступний рік виділить необхідні кошти на закупівлю ще 10 вертольотів, а також на реалізацію програм з будівництва протипожежних доріг і водойм.

Він також проінформував, що на даний час розробляються пропозиції до чинного законодавства щодо посилення відповідальності за лісові підпали.

"Ми готуємо пропозиції, щоб уже у вересні-жовтні внести зміни до закону...Ми значно посилимо відповідальність, принаймні, разів у 10", - заявив Шершун.

Разом з тим він висловив побоювання у зв'язку з можливими затримками заробітної плати працівникам лісогосподарської сфери.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування