Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція стверджує, що затриманий побив себе об стіну

П'ятниця, 13 серпня 2010, 16:31
Службове розслідування не виявило фактів незаконних дій співробітників "Беркута" відносно затриманого громадянина у Феодосії.

Про це повідомляє агентство "Е-Крим" з посиланням на відділ зі зв'язків з громадськістю головного управління МВС у Криму.

Раніше сім'я Малярчук з Феодосії звернулася до Міністерства внутрішніх справ і Генпрокуратури з проханням розслідувати факт побиття їхніх дітей співробітниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут".

За інформацією батьків, їх 19-річний син Ігор та 25-річна дочка Уляна в ніч з 24 на 25 липня відпочивали разом з двома друзями в феодосійському нічному клубі "Водний світ".

Через суперечку, що виникла з офіціанткою, компанія попросила покликати адміністратора клубу, але та привела бійців "Беркута", які, як стверджує сім'я Малярчук, не вникаючи в суть конфлікту, почали бити їхнього сина.

Після цього Ігоря Малярчука доставили у відділення міліції, де, за інформацією його батьків, продовжилося побиття. Його сестра, яка спробувала захистити брата, також отримала струс головного мозку, гематоми і синці.

У хлопця були діагностовані ознаки перелому лівої скроневої кістки, йдеться у повідомленні.

У свою чергу в міліції стверджують, що співробітники "Беркута" патрулювали місто, коли до них звернувся директор нічного клубу з повідомленням, що один з відвідувачів хуліганить, ображає персонал, та пристає до інших відпочиваючих.

"Співробітники "Беркута" зайшли до клубу і зробили хлопцеві зауваження. Той продовжив протиправні дії. Тоді міліціонери запропонували хлопцю пройти до виходу з клубу для роз'яснювальної бесіди й документування правопорушення, але той відмовився", - йдеться у повідомленні.

У міліції стверджують, що хлопець ображав правоохоронців у формі, розмахував руками, спробував завдати удару в обличчя одному зі співробітників "Беркута", після чого відвідувач, несподівано напавши на міліціонера, збив його з ніг.

Співробітники "Беркута" змушені були застосувати заходи фізичного впливу та наручники. В цей час сестра хлопця намагалася перешкодити міліціонерам у затриманні брата, наголошується в повідомленні.

"У Феодосійському міськвідділі міліції затриманий продовжував вести себе зухвало, ображав міліціонерів, погрожував їм впливовими родичами та службової розправою", - йдеться у повідомленні. При цьому він "умисно бився головою об стіну".

З огляду на таку поведінку, співробітник "Беркута" поклав затриманого на підлогу обличчям вниз, щоб не дати правопорушникові продовжити заподіювати собі тілесні ушкодження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування