Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Хорошковський проігнорували звернення ТВі

Понеділок, 16 серпня 2010, 11:44

Директор ТВі Микола Княжицький не отримав від президента Віктора Януковича відповіді на свій відкритий лист із проханням зустрітися.

"Не отримав жодної відповіді", - сказав він в ефірі Радіо "Свобода".

"Цей лист був принциповим - мені важливо було донести до пана президента ті тенденції, які відбуваються щодо обмеження свободи слова в Україні, а не лише перипетії сьогоднішнього, майбутнього судового засідання", - заявив Княжицький.

Він нагадав, що у листі йшлося, що навколо президента існують різні групи, які "абсолютно незаконним способом, абсолютно з неєвропейською практикою, використовуючи конфлікти інтересів, використовуючи тиск на суд, використовуючи силові органи у боротьбі з журналістами, намагаються монополізувати владу і перетворити Україну, по суті, на авторитарну республіку".

Директор ТВі наголосив: "Щодо мене особисто і щодо журналістів нашого каналу були, скажімо так, позасудові дії. Тому що стеження на машинах із підробленими номерами, абсолютне ігнорування силовими органами всіх наших заяв із цього приводу (а все це було зафіксовано на плівку) судовим назвати не можна".

"Крім того, після реформи судочинства, коли, фактично, всі судді залежать від Вищої ради юстиції. А пан Хорошковський є членом цієї ради - суд із ним (з тим, хто призначатиме і звільнятиме суддю, який прийматиме рішення) назвати справедливим і неупередженим судочинством, скажімо так, складно", - заявив Княжицький.

У понеділок, 16 серпня, очікується засідання Київського апеляційного адмінсуду у справі щодо позбавлення частот і анулювання ліцензій на мовлення ТВі та "5 каналу" за позовом компаній групи "Інтер", які пов'язані з головою СБУ Валерієм Хорошковським.

Княжицький наголосив, що якщо суд ухвалить рішення не на користь його каналу, ТВі буде подавати до міжнародних судів.

"Ми надалі відстоюватимемо демократичні принципи, намагатимемося працювати як засіб масової інформації, намагатимемося шукати для цього кошти, оскільки ми втратимо багато коштів, якщо так станеться", - запевнив він.

Коментуючи суботню акцію ТВі, "5 каналу" й кримської ТРК "Чорноморська", Княжицький зазначив: "Це, скоріше, не страйк, а попереджувальна акція для влади і громадян, стосовно того, на що перетвориться наше телебачення, якщо його монополізують. Дивитися там буде нічого. Це, скоріше, була акція протесту, ніж повноцінний страйк".

Також директор ТВі повідомив, що не мав зустрічі з головою СБУ Хорошковським, але готовий до діалогу.

"У нас були звернення, коли за мною стежили. Жодної зустрічі у нас не було. Хоча ми ніколи не були проти цього і завжди готові пояснити тим людям, які діють не демократично чи не по-європейські, що це неправильно і для них так само. Але все ж таки готові до діалогу з усіма і з паном Хорошковським у тому числі", - сказав Княжицький

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...