Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свободівця" допитали через "харківські угоди"

Вівторок, 17 серпня 2010, 15:16

Депутата Івано-Франківської облради, заступника голови ВО "Свобода" Олександра Сича допитала міліція з приводу участі в акціях протесту 27 квітня у Києві.

Прес-служба партії повідомляє, що його допитали 16 серпня у секторі дізнання Управління МВС в Івано-Франківській області.

Причиною для допиту стала участь Сича в акціях протесту проти ратифікації україно-російських "харківських угод", що відбулися 27 квітня під стінами Верховної Ради.

За даними ВО "Свобода", Сич прибув у той день до Києва для участі у виїзному засіданні Івано-Франківської облради, яке мало відбутися біля парламенту відповідно до її попереднього рішення.

"Вже інше питання, що із-за масового зрадництва нацдемівських "тушок" воно не відбулося. Але той факт, що депутат Сич усього лиш сумлінно виконував рішення обласної ради, не вберіг його від міліцейського переслідування", - сказано в повідомленні.

На думку "свободівців", допит Сича свідчить про те, що "Україна стрімко трансформується в поліцейську державу".

При цьому вони зазначають, що "офіційному запрошенню Олександра Сича до міліцейських органів дізнання передувала ціла детективна історія".

"Декілька тижнів тому міліція розгорнула бурхливу діяльність по його розшукуванню. Але чомусь шукали не в Івано-Франківську, де сьогодні мешкає депутат, а в селищі Делятин, в якому він проживав ще до 1997 року", - заявляє ВО "Свобода".

"Почергово називаючись перед різними особами та посадовцями селищної ради то симпатиком партії "Свобода", то представником міліції, а то співробітником СБУ міліцейський агент настирливо допитувався про те, як часто Олександр Сич буває у селищі, коли був останній раз, де він проживає зараз, який його номер телефону й чи не можуть сусіди таємно донести в міліцію, якщо він навідається сюди в чергове тощо", - додає партія.

За її словами, зауваження, що Сич є депутатом облради, тож із ним не складно сконтактувати в Івано-Франківську, "розбивалися об камінь міліцейського нерозуміння".

Відтак, у ВО "Свобода" вбачають у діях міліції "цілеспрямовану політичну провокацію" проти Сича як керівника "Свободи" на Прикарпатті (він є головою облорганізації ВО).

27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду з Росією, зокрема, про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму на 25 років - до 2042 року.

У той час під стінами парламенту проходили протестні мітинги, трапилися й сутички між учасниками акції та бійцями підрозділу "Беркут".

У справі проти членів ВО "Свобода", порушеній за ст. 293 КК "Групове порушення громадського порядку" щодо подій під ВР 27 квітня, вже допитували як свідка голову партії Олега Тягнибока та інших активістів і керівників організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування