МЗС натякнув "Репортерам без кордонів", що українські журналісти безграмотні

Вівторок, 17 серпня 2010, 16:13

В Україні прийняли попередні висновки "Репортерів без кордонів " щодо ситуації зі свободою слова і зацікавлені в діалозі, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

Коментуючи інформацію ЗМІ, у якій представник "Репортерів без кордонів" говорить про вплив рекомендацій організації на імідж України за кордоном, у департаменті інформаційної політики МЗС України агентству "Інтерфакс-Україна" відзначили:

"Попередні висновки делегації міжнародної неурядової організації "Репортери без кордонів" узяті нами до відома".

У МЗС додали, що висновки будуть враховані українською стороною при проведенні зустрічей у рамках їхнього наступного візиту в Україну.

"З об'єктивних причин, місія не змогла одержати об'єктивну інформацію з різних джерел, виходячи з їхнього короткого терміну перебування в Україні. Тому не можна однозначно стверджувати, що звіт буде включати збалансовані, об'єктивні оцінки з приводу ситуації зі свободою ЗМІ в Україні", - відзначили в МЗС.

Разом з тим, відповідно до інформації, українська сторона зацікавлена в діалозі з цією неурядовою організацією.

"Незалежні ЗМІ формують громадську позицію з багатьох гострих соціальних, політичних і гуманітарних питань. Така роль робить ЗМІ значною мірою соціально відповідальними", - підкреслюється в коментарі департаменту інформаційної політики.

У МЗС додали, що, безумовно, самі репортери можуть впливати на імідж держави.

"Особливо, якщо вони дотепер плутають Раду Європи, де Україна вже 15 років є членом організації, з Європейським Союзом і підготовкою до підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - відзначається в коментарі МЗС.

У зв'язку з цим, у зовнішньополітичному відомстві країни рекомендують репортерам "утриматися від ідеї формування іміджу України за кордоном, оскільки іноді незнання проблематики європейської інтеграції, плутанина з повноваженнями Ради Європи і майбутнім головуванням України в Комітеті Міністрів Ради Європи (у травні - листопаді 2011 року), будуть мати небажаний, у першу чергу іміджевий ефект для самих журналістів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News