Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ нагадує, що кожен українець заплатить за газ Фірташа

Четвер, 19 серпня 2010, 17:00

Кожен громадянин з власної кишені буде розраховуватись за виборчу кампанію Януковича.

Про це в четвер на прес-конференції заявив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, коментуючи рішення Шевченківського райсуду Києва по справі "РосУкрЕнерго", повідомляє прес-служба блоку.

Він наголосив, що НАК "Нафтогаз" в черговий раз умисно програв процес, який коштує українській державі за різними оцінками від 3,5 до 5,3 мільярдів доларів.

Прем'єр опозиційного уряду висловив обурення, що державна компанія НАК "Нафтогаз" 5 днів приховувала від громадськості існування рішення Шевченківського суду, і про це стало відомо зі ЗМІ лише в останній день, коли може бути подана апеляція.

Він наголосив, що Україна повністю розрахувалась перед Росією за газ, на який претендує "РосУкрЕнерго".

"Ми на сьогодні маємо рішення українського суду, який визнає, що цей газ, який проплатив НАК "Нафтогаз України", який був переуступлений РАО "Газпромом", належить пану Фірташу", - сказав Соболєв.

Говорячи про підвищення владою Януковича з 1 серпня на 50% цін на газ для населення, Соболєв сказав: "Нова ціна на газ є тією платою громадян України перед компанією "РосУкрЕнерго", і тепер розраховується за це зі свої кишені кожен громадянин".

Соболєв також зазначив, що "віддавши фактично частину своє території - ми отримаємо для населення 50% перше і друге підвищення цін на газ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування