Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько доручив ретельніше перевірити доводи батьків Індила

П'ятниця, 20 серпня 2010, 10:58

У батьків студента Ігоря Індила, який загинув у Шевченківському райуправлінні міліції, є сумніви у первинній експертизі.

Про це розповів прокурор Києва Юрій Ударцов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Батьки (загиблого студента) взяли під сумнів окремі висновки первинної судово-медичної експертизи й висловили сподівання на те, що повторна експертиза, яка зараз проводиться, дасть вичерпні відповіді на всі поставлені перед нею питання", - сказав Ударцов.

У цьому випадку, за словами прокурора Києва, позиція потерпілих повністю співпадає з позицією прокуратури.

При цьому прокурор столиці зазначив, що "якихось претензій із приводу ведення слідства батьки Індила не висловлювали".

Ударцов повідомив, що генеральний прокурор доручив слідчій групі приділити більше уваги перевірці доводів потерпілої сторони, що стосуються обставин смерті Ігоря Індила, й запевнив, що у справі буде прийняте законне рішення на підставі об'єктивної оцінки всіх зібраних доказів.

Прокурор столиці зазначив, що однозначно говорити про причини смерті хлопця поки не можна, бо не вивчені медичні документи, які надійшли з Чернігівської області з даними про стан здоров'я Індила.

Також, за словами Ударцова, прокуратура вже отримала дані медичної комісії військового комісаріату в Києві.

Столичний прокурор підкреслив, що в рамках розслідування справи допитані медики, які спостерігали за здоров'ям Індила, коли він був дитиною.

"Думаю, що дана інформація допоможе судовим медикам більш повно досліджувати прижиттєвий стан здоров'я Індила й більш точно відповісти на поставлені слідством питання, що дуже важливо для встановлення істини", - сказав він.

Як відомо, у травні цього року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент.

28 травня у зв'язку з його загибеллю прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень співробітниками міліції. Справа порушена за ст. 365 Кримінального кодексу, санкція за якою передбачає позбавлення волі до 10 років.

Начальник Київської міліції Олексій Крикун відсторонив від виконання обов'язків начальника Шевченківського райуправління міліції, його заступника, помічника начальника чергової частини - оперативного чергового і дільничного на час проведення внутрішнього службового розслідування й розслідування прокуратури.

Президент Віктор Янукович доручив генпрокурору взяти під особистий контроль перевірку об'єктивності розслідування кримінальної справи щодо смерті Індило та з'ясувати, чи була тоді повною мірою надана медична допомога студентові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: