Тимошенко зрозуміла, навіщо 20 залпів Януковичу

Вівторок, 24 серпня 2010, 17:45
 

Юлія Тимошенко вважає, що сьогоднішній День Незалежності є символічним рубежем, який ознаменує всі негативні "здобутки" президента Януковича за шість місяців перебування при владі.

Про це вона заявила на мітингу з нагоди Дня Незалежності в Києві.

"Сьогодні Янукович розпорядився дати 20 залпів салюту на честь Незалежності України. Всі задають питання: чому 19 років, а 20 залпів? Я думаю, що сьогодні кожен залп Януковича присвячений тим чи іншим втратам України", - заявила лідер БЮТ, повідомляє її сайт.

За її словами, перший залп сьогоднішнього салюту ознаменує "планове витравлення у душі нашого народу всього українського - мови, культури, історії, віри, всього того, що є нашим тисячолітнім корінням".

Лідер ВО "Батьківщина" підкреслила, що дії команди Януковича спрямовані на те, щоб "випалити це коріння".

"Далі він може святкувати і те, що другим залпом він ставить хрест на будь-якій свободі, яка є в наших серцях: на свободі слова, на свободі віросповідання", - підкреслила вона.

Юлія Тимошенко вважає, що про такі наміри влади свідчить відмова президента цього року від спільної молитви за Україну.

"У перший раз за всі останні роки роздуваються міжконфесійні конфлікти, міжконфесійні протистояння, у перший раз сьогодні, в День Незалежності, президент не організував спільну молитву за Україну всіх конфесій, всіх церков, тому що потрібен розбрат", - зазначила вона.

Юлія Тимошенко також підкреслила, що одним з підсумків президентства Януковича стане знищення судової гілки влади.

"Шість місяців, які знаходиться Янукович при владі, ми можемо ще такими залпами "відсвяткувати" поховання суддів і судів... У цих судах вже начисто не залишилося ані правди, ані правосуддя, а тільки "чего изволите" - і більше нічого", - констатувала лідер ВО "Батьківщина".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування