Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: закон про вибори перепишуть, щоб деякі не ходили бідкатися за кордон

Четвер, 26 серпня 2010, 13:18

Спікер Володимир Литвин називає розгляд змін у закон про місцеві вибори політичним питанням.

На прес-конференції в четвер спікер повідомив, що вже підписав розпорядження про проведення позачергової сесії Верховної Ради 30 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Говорячи про законопроект про внесення змін у закон про місцеві вибори, спікер повідомив, що на даний момент у парламенті зареєстровані 3 законопроекти.

"В окремих місцях вони (законопроекти ) перегукуються. Я маю вам сказати, що розгляд цього питання, насамперед, зумовлений не необхідністю вирішення правових колізій, а лежить у політичній площині, оскільки ніякого наступу на права громадян і наступу на права політичних партій немає", - заявив Литвин.

Він запропонував усім, хто виступає з критичними заявами з приводу прийнятого закону про місцеві вибори, прочитати чинний закон України про політичні партії, відповідно до якого після реєстрації політична партія протягом 6 місяців повинна зареєструвати партійні осередки в містах, районах, областях.

За словами Литвина, цей же закон передбачає і необхідність повідомити про створення таких партійних осередків протягом року.

Спікер вважає, що основною причиною, з якої було запропоновано скликати позачергову сесію, є бажання "припинити політичні обвинувачення, що уже винесені за межі країни".

За словами Литвина, у законопроекті про внесення змін у закон про місцеві вибори, запропонованому лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим, пропонується розширити можливості участі партій у формуванні і роботі виборчих комісій для того, щоб уникнути обвинувачень у тім, що тільки парламентські партії "узяли на себе місію" підраховувати голоси на місцевих виборах.

Ще одним питанням, що даний законопроект пропонує врегулювати, є норма, що стосується 365 днів реєстрації партії, як основної умови для її участі в місцевих виборах.

"Про інші питання сьогодні ніхто не говорить. Щодо блоків: зважаючи на все, ця ідея наказала довго жити - уже немає таких ініціатив. І щодо мерів - також мовчання", - сказав Литвин, додавши, що на даний момент мери основних великих міст "уже приписалися до тих чи інших політичних сил".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування