Україна хоче кордон як у СРСР

Четвер, 26 серпня 2010, 15:34

Україна наполягає на збереженні в Керченській протоці кордону з Росією, що існував в часи Радянського Союзу, але готова піти на компроміс у господарських питаннях.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин на брифінгу в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він повідомив, що інтерес України і її право полягають у тім, що в радянський час існував кордон в Керченській протоці, він був позначений на відповідних картах.

"Наша позиція в цих питаннях незмінна - кордон в Керченській протоці необхідний, він буде проходити на схід острова Коса Тузла", - сказав Волошин.

Що стосується господарських питань, то, за словами представника МЗС, Україна готова їх обговорювати з російською стороною. "Ми готові шукати компроміси, ми готові йти назустріч у цих питаннях", - підкреслив він.

У 2003 році виник дипломатичний конфлікт, коли Росія на основі свого бачення питання водного кордону з Україною почали будувати дамбу в Керченській протоці.

Представник прикордонної служби Росії заявив, що на острові Коса Тузла в Керченській протоці, де росіяни будують дамбу для з'єднання частини української території з російським берегом Таманського півострова, по завершенні робіт буде виставлена прикордонна застава РФ.

МЗС України заявив, що відповідно до норм міжнародного права будь-які роботи на кордоні можуть проводитися лише відповідно до належної угоди обох країн, тоді як "будівництво дамби ведеться в той момент, коли двосторонній переговорний процес по делімітації морського простору в Керченській протоці ще не завершений".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування