Янукович вимагає від Табачника зняти дитячу напругу

Четвер, 26 серпня 2010, 15:45

Президент Віктор Янукович вимагає від профільних посадових осіб зняти напругу, яка виникла у суспільстві після запровадження обов`язкової дошкільної освіти.

На цьому Янукович наголосив під час проведення засідання громадської гуманітарної ради, яка триває зараз у Києві, повідомляє УНІАН.

Президент констатував, що нещодавно прийняте на законодавчому рівні рішення про запровадження обов'язкової дошкільної освіти дітей старшого дошкільного віку - з 5 років - викликало неоднозначну реакцію в суспільстві.

"Цю напругу необхідно зняти чіткими прозорими і зрозумілими для людей діями влади", - підкреслив глава держави.

За його словами, безумовно, така ініціатива є корисною для дітей. Водночас, зазначив Янукович, чи можна її реалізувати, якщо "на місце у дитячий садок треба записуватися ще до народження дитини і сплачувати при цьому благодійний внесок на розвиток закладу".

"Або як дістатися малюкам до закладу, якщо найближчий садочок чи школа - у сусідньому селі за десятки кілометрів. На різні ці питання треба давати відповіді", - зазначив Янукович.

У зв'язку з цим президент доручив керівникам профільних міністерств і відомств, а також керівникам державних адміністрацій на місцях надати у місячний термін конкретний план щодо поліпшення ситуації в системі дошкільної освіти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...