Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Вашингтоні вважають, що формальній незалежності України нічого не загрожує

П'ятниця, 27 серпня 2010, 11:40
Побоювання, що формальна незалежність України перебуває під загрозою, більше не є вагомим.

Про це заявив директор відділу Росії та Євразії Центру за американський прогрес у Вашингтоні Семюел Чарап, повідомляє "Радіо Свобода".

Коментуючи тезу Збіґнєва Бжезинського про те, що без України Росія не зможе бути імперією, він зазначив: "Я просто розрізняю те, про що писав доктор Бжезинський 16 років тому, і те, що ми бачимо зараз".

"Нинішні загрози є м'якими загрозами суверенітетові, їх можна побачити, зокрема, і в Сербії, де "Газпром" перебрав контроль над половиною місцевої енергетичної монополії. Це проблема, але це інший тип проблеми", - зазначив Чарап.

"Попередній підхід більше не може бути мотивацією для американської політики", - наголосив політолог.

За його словами, політика США щодо Україна "має ґрунтуватися на достоїнствах самої України".

"Ми маємо постійні інтереси в Україні, незалежно від того, що говорять пани Янукович і Грищенко, і ця політика не може змінитися за ніч", - наголосив Чарап.

Політолог також зазначив, що "один із американських інтересів полягає у тому, щоб Україна повністю інтегрувалася в Європу".

"Але моя точка зору більше концептуальна, яка згодом матиме і практичне втілення. Американська політика таки змінилася. Коли Януковича обрали, то здавалося, що всі на Заході затамували подих - мовляв, почекаймо і подивімося", - сказав він.

"Так, Україна має нового президента, але це далі Україна, так само не змінилися і базові засади, чому США мають чи не мають просувати певну політику", - вважає Чарап.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування