Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагатиме звіту і відставки Бойко

П'ятниця, 27 серпня 2010, 18:24
Опозиція має намір вимагати звіту міністра палива та енергетики Юрія Бойка про переговори щодо підписання нових газових контрактів.

Про це заявив депутат від БЮТ Сергій Соболєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Звіту БЮТ хоче зажадати на черговій сесії Верховної Ради, так як, за словами депутата, опозиція не зможе його попросити під час позачергової сесії, яка запланована на 30 серпня.

Соболєв пояснив, що відповідно до регламенту Ради, в ході позачергових засідань парламенту розглядаються лише ті питання, які запропоновані ініціаторами проведення такого засідання, і ніякі нові питання проводитися не зможуть.

У той же час, він нагадав, що чергова сесія парламенту відкриється 7 вересня і після цього депутати підуть працювати в комітетах і округах.

"Ось тоді ми і зможемо поставити ці питання відповідно до вимог регламенту, коли ми вимагаємо звітів міністрів безпосередньо відповідальних за той чи інший напрямок. Тоді, без сумніву, це питання буде внесене до порядку денного", - сказав Соболєв.

Відповідаючи на питання про те, чи може опозиція вимагати відставки міністра, він зазначив, що дане питання так чи інакше буде внесено до порядку денного, якщо буде внесено вимогу про звіт міністра.

"На сьогоднішній день відставка міністра була проголосована лише одна ... за ініціативою опозиції - пана Семиноженко. Всі інші - відставки у зв'язку зі сварками в правлячій коаліції, або ж у зв'язку з фінансовими конфліктами та махінаціями, які проводили ті чи інші міністри, або заступники міністрів", - уточнив депутат.

"Інші відставки, за нашою ініціативою, як ви розумієте, неможливі в силу того, що більшість сформована не нами", - додав Соболєв.

Як повідомлялося, 25 серпня на відкритті засідання Кабміну прем'єр Микола Азаров заявив, що формула ціни на російський газ, незважаючи на отриману знижку в 100 доларів за 1 тисячу кубометрів, як і раніше залишається невигідною для України, і Київ буде просити у російських партнерів перегляду цієї формули.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...