Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович клянеться, що совість у нього чиста

Субота, 28 серпня 2010, 16:50
Заборгованість по регресах перед шахтарями за всі попередні роки буде погашена.

Про це заявив президент Віктор Янукович, виступаючи з нагоди Дня шахтаря в Стаханові в суботу.

"У нас совість чиста перед людьми зараз. Поточні регреси (компенсації шахтарям, які отримали травми) ми сьогодні платимо. Але залишилася заборгованість, і, звичайно, ми її зобов'язані погасити, і ми її погасимо", - сказав він.

"Не має значення, хто це допустив. Влада, яка б вона не була, повинна це зробити", - зазначив президент.

При цьому Янукович запевнив, що, перш за все, буде забезпечений соціальний захист шахтарів.

Крім того, за словами президента, передбачено поетапне підвищення зарплат шахтарів. При цьому він зазначив, що, починаючи з 2 кварталу цього року, зарплата галузі вже зросла на 16%.

Янукович сказав, що за останні роки по вугільній галузі було завдано серйозного удару і назвав "невиправними" кадрові втрати, що призвели до падіння продуктивності праці більш ніж на 10%.

Крім того, президент підкреслив, що крім допомоги держави, у галузь будуть вкладатися кошти через механізми "державно-приватного" партнерства.

Також він вважає реальним залучення до кінця цього року ще близько 500 мільйонів гривень різних ресурсів для реалізації необхідних проектів.

Янукович зазначив, що за лізинговою схемою вже в цьому році буде придбано гірничодобувне обладнання на суму більше 2 мільярдів гривень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування