Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНСівець: "Ми маємо практично монархію Януковича"

Субота, 28 серпня 2010, 21:54
Якщо Конституційний Суд ухвалить рішення про скасування політреформи 2004, то світ подивиться на українців "як на папуасів".

Про це заявив депутат від НУНС Анатолій Матвієнко в ефірі "Радіо Свобода".

"Якщо він (КС) ухвалить, не приведи Господи, рішення з приводу скасування змін до Конституції, хоча я їх не сприймаю, але в такий спосіб поверне нас до президентсько-парламентської республіки, як подивиться світ? Світ подивиться на нас як на папуасів", - зазначив він.

"І адекватно буде до нас і ставитись. Адекватно підуть сюди інвестиції практично з нулем. Адекватні сюди будуть політичні симпатії з нулем", - наголосив депутат.

"Але світ зацікавлений в певних ресурсах, і світ буде використовувати цю Україну як ресурсну базу, найперше земельну, як комунікаційну складову, як свого флюгера у вирішенні своїх стратегічних питань", - зазначив Матвієнко.

За його словами, "ми маємо сьогодні практично вже монархію Януковича - це і коаліція, і уряд".

Як відомо, Конституційний суд відкрив провадження за поданням 252 депутатів щодо конституційності закону "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року № 2222-IV.

В результаті ухвалення цього закону було змінено форму правління від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської, що суттєво звузило повноваження президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування