До Януковича не пустили шахтарів-інвалідів

Неділя, 29 серпня 2010, 16:16
Громадській організації "Спілка шахтарів-інвалідів і постраждалих на виробництві" заборонили проводити будь-які акції в місті Стаханові з 27 по 29 серпня.

Відповідне рішенням 26 серпня прийняв Луганський окружний адміністративний суд, про це повідомляє УНІАН з посиланням на главу організації Юрія Хохлова.

Він розповів, що суд мотивував своє рішення тим, що у зв`язку з приїздом президента Віктора Януковича на святкування Дня шахтаря і 75-річчя Стахановського руху міліція не може забезпечити безпеку учасників акцій.

За словами Хохлова, з позовом до суду звернувся Стахановський міськвиконком у відповідь на заявку їх організації на проведення 27 серпня, напередодні приїзду президента до Стаханова, маршу-реквієму на згадку про загиблих шахтарів і мітингу.

На мітингу шахтарі-інваліди планували обговорити свої проблеми, зокрема, забезпечення вугіллям і претензії до Фонду страхування від нещасних випадків на виробництві у зв`язку з перерахунком інвалідам виплат, що призначені їм за законом, прийняти звернення до президента і обрати делегатів для зустрічі з ним 28 серпня.

Хохлов також повідомив, що Стахановський міськвиконком як третю особу в своєму позові вказав міське відділення міліції.

Саме третя особа заявила в суді, що міліція не може забезпечити безпеку учасників акції.

Рішенням суду, за словами Хохлова, обурені всі шахтарі-інваліди.

Він так само повідомив, що Спілка готує апеляцію на вищезазначене рішення Луганського окружного адмінсуду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News