Колесніков приміряє Олімпіаду на Львівщину

Вівторок, 3 серпня 2010, 12:26
Львівська область має найбільше шансів стати основним місцем проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков, який разом з Львівським губернатором Василем Горбалем та президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою відвідав гірськолижні спортивні бази у Львівських Карпатах.

Вони оглянули низку об'єктів, зокрема "Тисовець", "Плай", "Динамо", повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Виходячи з того, що є зв'язки, можливості та міжнародний аеропорт, то, звичайно, Львівська область частково краще Закарпатської. Звичайно, Буковель теж може на щось сподіватись, тому необхідно подивитись, порахувати", - зазначив віце-прем'єр.

"У Львові вже є хороша інфраструктура, тут недалеко до Трускавця, новий міжнародний аеропорт будується, і, до Євро 2012, він буде відкритий. Тобто, є додаткові переваги на сьогоднішній день. І якщо усі спортивно-технічні заходи можна буде провести, то, скоріш за все, це буде у Тисовці", - сказав він.

Колесніков також додав, що, за дорученням президента, будуть також вивчені Івано-Франківська і Закарпатська області для встановлення технічних можливостей проведення Олімпіади.

"Думаю, якщо ми розпочнемо роботу і Міжнародний олімпійський комітет прийме нашу заявку, то в нас буде достатньо часу для того, щоб побудувати один з найкращих європейських гірськолижних курортів", - наголосив він.

В той же час, віце-прем'єр не виключив, що на підготовку до Олімпіади-2022 країні необхідно буде витрачати 1 мільярд доларів щорічно.

Також в ході огляду гірськолижної бази по підготовці олімпійських спортсменів "Тисовець" її директор Володимир Мельников зауважив, що база повністю підходить для змагань на високому рівні, в тому числі й для проведення Олімпійських ігор.

Він також зазначив, що керівництво бази вживає усіх необхідних заходів для покращення інфраструктури і умов тренувань спортсменів. За словами Мельникова, в планах - створення так званої "штучної висоти" для тренувань українських спортсменів.

У свою чергу, Бубка заявив, що заявку і концепцію проведення Олімпійських Ігор Україна зможе подати у 2014 році.

"Все треба подавати у 2014 році, тому часу у нас достатньо. Ми маємо 4 роки для того, щоб відпрацювати всі необхідні моменти з нашими фахівцями, залучити кращих у світі спеціалістів, бо від концепції залежатимуть наші подальші кроки", - додав він.

Крім того губернатор Львівщини Горбаль подарував Колеснікову гірські лижі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News