Каддафі заявив, що іслам має стати релігією усієї Європи

Понеділок, 30 серпня 2010, 11:35

Лівійський лідер Муамар Каддафі вважає, що жителям європейських країн слід прийняти іслам.

Про це він заявив під час візиту до Італії, пише у понеділок газета "Корр'єре делла сера", передає "Інтерфакс".

Каддафі у Римі в неділю увечері прочитав лекцію майже 500 молодим жінкам, у ході якої заявив, що "іслам має стати релігією усієї Європи".

Він роздав екземпляри Корану всім присутнім 487 дівчатам. Судячи з усього, троє з них - дві італійки й одна іспанка - заявили лівійському лідеру, що хочуть прийняти іслам, пише видання.

Набір дівчат для лекції Каддафі проводило італійське агентство, яке спеціалізується на підборі персоналу. Кожній жінці була обіцяна грошова винагорода: мешканкам області Лаціо - 150 євро, а молодим жінкам, які приїхали з інших областей Італії, - 200 євро.

Каддафі спершу планував розповісти про іслам і групі з декількох десятків італійських чоловіків, але, врешті-решт, заявив, що втомився й тому не зможе приділити їм час.

Крім того, лівійський лідер у неділю прогулявся у супроводі охоронців і численних журналістів центром Рима.

Тим часом, італійська опозиція висловила обурення з приводу виступу Каддафі перед дівчатами.

Зокрема, заступник спікера Палати депутатів Розі Бінді, яка представляє Демократичну партію, заявила, що йшлося "про чергову образу гідності італійських жінок".

Вона підкреслила, що уряду Сільвіо Берлусконі не слід "надавати сцену людині, яка бажає з метою пропаганди виступити в оточенні гарних дівчат".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування