Урядовець-хабарник сидітиме ще місяць

Понеділок, 30 серпня 2010, 12:30

Екс-заступнику міністра охорони навколишнього природного середовища Богдану Преснеру продовжили строк утримання під вартою до 31 вересня.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва є у розпорядженні "Української правди".

Раніше суд дозволив утримувати екс-заступника міністра, якого обвинувачують у хабарництві, під вартою до 31 серпня.

Але слідчий попросив продовжити термін, тому що "в установлений законом строк закінчити досудове слідство немає можливості, оскільки не ознайомлений з матеріалами справи".

Суд вирішив, що "знаходячись на волі обвинувачений може намагатися ухилятися від слідства і суду, перешкоджати встановленню істини у справі". "Підстави для зміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відсутні", - йдеться у документі.

Крім того, водію Преснера, якого звинувачують у пособництві в отриманні хабара, продовжили термін арешту до 1 жовтня.

Згідно з текстом постанови, водій "відмовляється від ознайомлення з матеріалами справи через погане самопочуття". Суд постановив, що він має закінчити ознайомлення з матеріалами справи до 16 вересня.

Як відомо, Преснеру висунуто обвинувачення за статтею "одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище" (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу).

За даними слідства, Преснер у травні 2010 року вимагав 200 тисяч доларів хабара за призначення на посаду начальника Державної екологічної інспекції в Одеській області, але встиг отримати лише 100 тисяч, після чого був арештований.

На посаду заступника міністра Преснер був призначений у березні 2010 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування