Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді підозрюють, що місцеві вибори сфальсифікують

Понеділок, 30 серпня 2010, 13:54
Лідер групи "За Україну" вважає, що процедура підрахунку голосів на місцевих виборах може бути сфальсифікована.

Про це він заявив, коментуючи ухвалені зміни до закону про місцеві вибори.

За словами депутата, норма щодо нового принципу формування виборчих комісій дозволяє правлячій коаліції провести процедуру підрахунку голосів на свою користь.

Кириленко зазначив, що "всі виборчі комісії будуть формуватися у спосіб, далекий від демократичного".

"Правляча коаліція вже заздалегідь зрозуміла, що буде мати в них більшість. ЦВК буде формувати тер виборчкоми - дільничні  виборчі комісії і таким чином виборча кампанія по місцевих виборах зведеться не до боротьби платформ і програм, а до процедури підрахунку голосів", - сказав він.

"На моє глибоке переконання ця процедура підрахунку голосів має всі підстави бути сфальсифікованою, причому абсолютно безкарно і з посиланням на цей законопроект", - зазначив депутат.

Крім того, за словами Кириленка відповідні зміни до закону позбавляють кандидатів на посади місцевих голів права на самовисування.

Третім суперечливим моментом, за його словами, є заборона утворювати виборчі блоки на місцевих виборах.

"У мене виникає питання: а чому правляча коаліція забороняє створення блоків політичним партіям? Чи не тому, що виборча кампанія по місцевим виборам будується як чергова політична технологія і генеральна репетиція перед парламентськими виборами, які остаточно закріплять владу президента Януковича та його блоку політичних партій", - сказав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...