Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель замовила Януковичу слівце за Росію

Понеділок, 30 серпня 2010, 16:33

Німеччина зацікавлена у кращих відносинах між Україною та Російською Федерацією.

Про це заявила федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель у інтерв'ю журналістам після закінчення зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у Берліні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми зацікавлені в тому, щоб була гарна позиція до Росії. Не можна порушувати питання так: ти на європейській стороні більше чи на російській стороні?", - сказала Меркель

"Ми б хотіли, щоб за рахунок угоди про Асоціацію була б укріплена позиція України, тому що Україна перебуває близько до Європи. Але, водночас, Росія відіграє важливу роль і треба, щоб розвивалися відносини з Росією. Це важливо для енергетичної кооперації", - наголосила канцлер Німеччини.

Водночас, Меркель зазначила, що відносини Німеччини й України мають міцний фундамент.

"Відносини між нашими двома країнами перебувають на хорошому фундаменті, на солідному й такому людському, і ми маємо ще багато можливостей інтенсифікувати ці відносини", - сказала вона.

Під час зустрічі сторони обговорили питання економічної співпраці.

Зокрема, Меркель зазначила, що восени цього року відбудеться енергетичний форум в Україні, де йтиметься про прозорість в енергетичних питаннях, питаннях власності й питаннях боротьби з корупцією.

Крім того, за словами канцлера, сторони торкнулися й теми проведення восени україно-німецького форуму, який відіграватиме важливу роль в енергетичній політиці, зокрема, буде йтися про те, як Німеччина може допомогти реструктуризації українського газового ринку.

"Ми домовилися, що будемо говорити конкретно й працювати разом конкретно", - підкреслила вона.

Меркель також зазначила, що з цим візитом у Німеччину президента України країни поліпшили двосторонню взаємодію: "Із цим візитом ми поліпшили наші контакти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування