Янукович подякував Меркель за "Взяття Христа під варту"

Понеділок, 30 серпня 2010, 17:58

Віктор Янукович подякував Ангелі Меркель за сприяння німецьких правоохоронних органів у поверненні Україні картини Мікеланджело Мерізі да Караваджо "Поцілунок Іуди".

Як повідомляє УНІАН, про це президент України заявив на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини після їхньої зустрічі у Берліні у понеділок.

Цього ж дня представники прокуратури Берліна передадуть міністру внутрішніх справ України Анатолію Могильову картину Караваджо, яка була викрадена з музею в Одесі і знайдена в результаті спільної операції німецьких і українських правоохоронців.

Зараз ця картина знаходиться у Берлінській картинній галереї. Німецька сторона витратила на первинну консервацію і реставрацію полотна близько 30 тис. євро.

У понеділок, 30 серпня, картина буде передана Могильову і доставлена літаком до України.

"Я хочу подякувати за можливість забрати сьогодні чудову картину, яка належить Україні. Це подарунок українському народу", - сказав Янукович.

При цьому український президент відзначив високий рівень професіоналізму працівників правоохоронних органів, які доклали зусиль для пошуку цієї картини.

Як відомо, картину Караваджо "Поцілунок Іуди" або "Взяття Христа під варту" викрали з Одеського музею Західного та Східного мистецтва у серпні 2008 року.

25 червня 2010 року у місті Берлін працівники карного розшуку МВС України спільно з німецькими колегами затримали членів транснаціональної групи, а викрадену картину вилучили у злочинців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування