Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джарти має намір зібрати раду без Меджлісу?

Понеділок, 30 серпня 2010, 21:20
Кримський прем'єр має намір зібрати раду кримськотатарського народу при президенті незважаючи на розбіжності з Меджлісом.

Про це заявив Василь Джарти в понеділок у Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Постараюся зібрати і провести перше засідання ради представників кримськотатарського народу у новому складі для вирішення всіх проблем, які є у кримських татар, і які необхідно вирішувати", - сказав він.

Кримський прем'єр заявляє, що виконає доручення президента Віктора Януковича і збере засідання ради у двотижневий термін в новому складі.

Джарти також висловив надію, що вдасться подолати політичні розбіжності з керівництвом Меджлісу кримськотатарського народу, щоб вони брали участь у роботі засідання ради.

"Ми повинні відкинути всі політичні непорозуміння і постаратися вирішувати питання, необхідні сьогодні для забезпечення життя кримськотатарського народу. Думаю, що після закінчення часу знайдеться здоровий глузд, щоб нам все-таки питання вирішувати спільно", - сказав він.

На думку кримського прем'єра, через існуючі політичні непорозуміння з керівництвом Меджлісу, "страждають люди, які сподіваються і на керівництво Меджлісу".
У зв'язку з цим, зазначив, Джарти, він бачить задачу "переступити через ці речі, зібрати раду і принципово вирішувати соціальні питання, пов'язані з облаштуванням кримськотатарського народу".

Як відомо, лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв заявив, що відповідно до рішення Курултаю кримськотатарського народу, члени Меджлісу не будуть приймати участі в засіданнях нового складу ради, поки Янукович не змінить принцип формування даної ради.

У Меджлісі вважають, що члени ради повинні не призначатися самим президентом, а висувалися від кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування