Путін вирішив, що Україні заплатили "надто дорого", а їй "і так достатньо"

Вівторок, 31 серпня 2010, 09:53

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає достатньою знижку, яку Росія надала Україні при оплаті за російський газ.

"Ми продаємо Україні газ за європейською формулою ціни. А зараз ще зробили знижку - від європейської формули скинули сто доларів. Ну, куди ще? І так достатньо", - сказав він в інтерв'ю "Комсомольській правді", яке дав у ході поїздки по Далекому Сході.

Путін підкреслив, що це компенсація за російську військово-морську базу.

Разом з тим він погодився, що декілька мільярдів у рік, яких у результаті втратиться Росія, - "це надто дорога ціна", цитує "Інтерфакс".

Він також пояснив, із яких міркувань виходила Росія, ідучи на такі кроки.

"Перше міркування - питання стратегічного характеру. ВМФ Росії традиційно є присутнім у Криму й Севастополі. І ми вважаємо, що Російська Федерація зацікавлена у своїй присутності там ще на достатній час", - сказав прем'єр.

Друге, зазначив Путін, "це зміцнює довіру між двома державами".

Він нагадав, що "на Україні 17 мільйонів (громадян) тільки офіційно за переписом населення пишуться росіянами, і кожен, напевно, практично говорить російською".

"Тому підтримувати такий рівень довірчості наших відносин міждержавних, включаючи військовий компонент, дуже важливо", - пояснив глава російського уряду.

"Третя - це певною мірою підтримка України. Тому що ось ці три-чотири млрд на рік, які Україна недоплачує Росії і які недоотримує російський бюджет, - це наш внесок у підтримку економіки дружньої нам держави. Ми вважаємо, що це внесок у майбутнє. У майбутнє російсько-українських відносин", - заявив Путін.

Від УП: згідно з результатами перепису населення 2001 року в Україні проживають 17,3% етнічних росіян, тобто 8 мільйонів 334 тисячі громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування