Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смерть дітей у Ніжинському інтернаті списали на ГРВІ

Вівторок, 31 серпня 2010, 10:41

Мікроб, через який померли діти в Ніжинському інтернаті, не знайдений.

Про це заявила заступник начальника Чернігівського облуправління охорони здоров'я Галина Василькова, посилаючись на дані лабораторних досліджень, повідомляє газета "Сегодня".

"Збудник, тобто мікроб, який став причиною хвороби, не знайдений. Поставлено діагноз - ГРВІ на тлі основного захворювання. Померлі і хворі діти - інваліди з неврологічними розладами, у них порушені всі функції", - сказала вона.

"Адаптаційні можливості організму вкрай низькі, є серед цих дітей і такі, які в 20 років важать 13 кілограм. Це дуже нещасні діти", - зазначила Василькова.

"Може, і погодні умови зіграли свою роль. Для них навіть протяг призводить до різкого погіршення здоров'я", - заявила вона.

У той же час один з ніжинських медиків у лікарні, де лікували дітей, сумнівається в названій експертами причині: "Я сумніваюся, але яка причина - не знаю".

Як відомо, обласний УБОЗ Чернігівщини разом з облпрокуратурою проводить слідчі дії в Ніжинському інтернаті.

З 7 по 11 серпня в Ніжині (Чернігівська область) в інтернаті для дітей з ураженням центральної нервової системи померли 4 дитини і один дорослий.

Крім того, 11-14 серпня з Ніжинського будинку-інтернату з попереднім діагнозом "гостра респіраторна вірусна інфекція" було госпіталізовано 15 осіб.

Прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за фактом смерті дітей і дорослих в інтернаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування