Донецький губернатор просить не годувати довгоносиків

Вівторок, 31 серпня 2010, 12:12
Губернатор Донеччини Анатолій Близнюк закликає не створювати ажіотаж навколо продуктів харчування.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи ситуацію на продовольчому ринку, що склалася з різким зростанням попиту на гречану крупу.

"Ми живемо не за залізною завісою, і порожніх прилавків не буде ніколи", - наголосив Близнюк. Він пояснив, що "якщо наші виробники не вироблять якогось товару, його привезуть з Європи, але дорожче, його привезуть з Австралії, але ще дорожче".

"Ось це ми маємо розуміти, тому повинні виробляти у себе і гречку зокрема. Але якщо вона не вродила чи не правильно порахували, погано сільгоспвиробники зорієнтувалися. І є попит, а пропозиції немає - звідси ці тенденції", - сказав губернатор.

Він запевнив, що в питанні ажіотажного попиту немає ніякої політичної підоснови, і попросив населення не піддаватися паніці, масово не скуповувати гречку, яка потім від довгого зберігання псується і викидається.

"Ніякого політичного підґрунтя в цьому шукати не треба - гречка як була, так і буде. Інше питання - буде власного виробництва за такою-то ціною або ж привезена звідкись за іншою ціною, однозначно дорожче. От і все", - сказав Близнюк.

Він зазначив, що "не треба робити ажіотаж, не треба накуповувати гречки для того, щоб її їли довгоносики... а потім її викинути".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News