Могильов перевірить "Взяття Христа під варту"

Вівторок, 31 серпня 2010, 13:44

МВС має намір передати на реставрацію фахівцям мистецтв картину Караваджо "Взяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди".

Про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

"На сьогодні будуть призначені експертизи криміналістичні, щоб підтвердити, що це саме та картина, яка була викрадена (з музею в Одесі)", - сказав він, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За словами міністра, після цього картина буде передана фахівцям мистецтв, які будуть займатися її реставрацією.

Могильов зазначив, що картина пошкоджена і що вона потребує великого обсягу реставраційних робіт.

Раніше повідомлялося, що, оскільки картина сильно постраждала під час викрадення, то Берлінська картинна галерея за свій рахунок провела її повну реставрацію перед поверненням в Україну.

Крім того, Могильов сподівається на екстрадицію з Німеччини в Україну підозрюваних у викраденні картини.

За його словами, ці підозрювані знаходяться на території Німеччини і звернулися до влади цієї країни з проханням про притулок.

"Вони звернулися до керівництва Німеччини із проханням про притулок, і тому зараз проходить процедура розгляду заяви. Я думаю, вони будуть повернуті в Україну", - сказав міністр.

Могилів підкреслив, що якщо вони будуть екстрадовані в Україну, з ними проведуть необхідні слідчі дії в рамках кримінальної справи.

Він також повідомив, що картина Караваджо поки буде перебувати в черговій частині МВС.

Відповідаючи на питання журналістів, чи повернуть картину до музею, з якого її було викрадено, міністр повідомив, що це відбудеться тільки після встановлення в ньому сучасної сигналізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування