"Мрії Ющенка" нарахували мільйонні порушення

Вівторок, 31 серпня 2010, 16:55
Головне контрольно-ревізійне управління виявило 18,1 мільйонів гривень фінансових порушень у діяльності "Мистецького арсеналу".

Про це свідчать результати ревізії фінансово-господарської діяльності комплексу, що перебуває у сфері управління Держуправління справами, за період діяльності 2008-2009 роки та І квартал 2010 року, повідомляє прес-служба відомства.

"З них незаконних та не за цільовим призначенням проведених витрат, що призвели до збитків, - на суму 10,6 мільйонів, та порушень, які не призвели до збитків, але і не сприяли ефективному використанню фінансових ресурсів загалом на суму 7,5 мільйонів", - зазначили у ГоловКРУ.

"У тому числі  порушень тендерного законодавства - на 4,5 мільйони, зайвих витрат, допущених через неефективні управлінські рішення, - на 2,3 мільйони, відволікання оборотних фінансових ресурсів на термін до одного місяця - на 0,5 мільйони, нестач, що не призвели до збитків, - на 0,58 мільйони", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що "значну частину фінансових порушень допущено через неналежне здійснення юридичного та фінансового контролю за дотриманням вимог чинного законодавства при реалізації управлінських рішень".

Крім того, у ГоловКРУ зазначили, що на створення комплексу впродовж 2008-2009 років та І кварталу 2010 року з різних джерел надійшло та використано 154,2 мільйонів гривень, у тому числі з державного бюджету - 114,3 мільйонів, з місцевого бюджету - 20,0 мільйонів.

Також фінансових запозичень - 16,7 мільйонів гривень, власних надходжень - 3,2 мільйонів гривень. Водночас у відомстві наголосили, що фінансове забезпечення капітальних видатків щодо створення комплексу у 2009 та І кварталі 2010 року не здійснювалось.

"За цих умов керівництвом підприємства та Державного управління справами не забезпечено ефективного управління фінансовими ресурсами", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за результатами фінансово-господарської діяльності станом на 1 квітня 2010 підприємство має збитки обсягом 0,2 мільйони гривень та негативний платіжний баланс, за якого при дебіторській заборгованості у сумі 18,5 мільйонів, кредиторська заборгованість становить 49 мільйонів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування