Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інвестор ТВі поскаржиться до Євросоюзу

Вівторок, 31 серпня 2010, 18:55

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не має права оголошувати новий конкурс на ті частоти, які за рішенням суду відібрані у 5 каналу та ТВі.

Про це заявив директор ТВі Микола Княжицький повідомляє УНІАН.

"Національна рада не має права оголошувати новий конкурс. Все, на що має право Нацрада, - це переголосувати результати того конкурсу, який був раніше, серед тих, хто подавав туди заявки", - сказав він.

Княжицький пояснив, що ті люди, які подавали заявки, сплатили конкурсний збір, і законність внесення цих коштів ніхто не оскаржував.

Він наголосив, що суд не скасував рішення Нацради про оголошення та проведення конкурсу на отримання ліцензій на телечастоти, а лише скасував рішення, яке було ухвалене під час цього конкурсу.

Княжицький також повідомив, що ТВі подаватиме скаргу до Європейського суду з прав людини, а інвестор телеканалу звертатиметься до Єврокомісії з проханням захистити його інвестиції, оскільки між ЄС та Україною діє договір про взаємний захист інвестицій.

"Наш власник є громадянином Великої Британії. Інвестиції до нас ідуть через Кіпр. Тому він буде звертатися до Євросоюзу з таким листом. Євросоюз обіцяв нам в цьому випадку повну підтримку", - сказав він.

Директор телеканалу наголосив, що події які відбуваються навколо позбавлення частот двох каналів, є повним беззаконням, яке "видно неозброєним оком".

"Якщо хтось хоче отримати ці частоти, то, говорячи простою мовою, - це буде намаганням отримати крадене. Ці частоти по закону належать нам", - заявив він.

За словами представника 5 каналу в суді Тетяни Малашенкової, позиція телеканалів у цій справі була бездоганною з правової точки зору.

"Не дивлячись на те, що суд мав створити процес рівності, процес змагальності, суд знехтував вказаними правилами судочинства і позбавив нас можливості довести вказану правоту", - сказала вона.

Малашенкова повідомила, що обидва канали будуть подавати касаційні скарги після отримання повного тексту рішення суду.

"Ми будемо сподіватися, що Вищий адміністративний суд не буде зважати на те, хто є членами Вищої ради юстиції, хто які правоохоронні органи очолює, і буде підкорятися виключно букві закону та нормі права", - сказала Малашенкова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування