Табачник звільнив тестя Кириленка

Четвер, 5 серпня 2010, 15:58
Міністр освіти Дмитро Табачник звільнив Михайла Мартинюка з посади ректора Уманського державного педуніверситету ім. Тичини.

Про це повідомляє газета "Новая".

3 серпня перший заступник міністра освіти Борис Жебровський представив нового ректора університету Наталію Побірченко, проректора з наукової роботи.

У свою чергу Мартинюк, коментуючи це призначення, заявив, що це особисте рішення Табачника: "У зв'язку із закінченням мого 5-річного контракту, посада ректора повинна стати вакантною".

"За законом обов'язки ректора повинен виконувати перший проректор, а це - Олександр Безлюдний. Але ніяк не проректор. Тому призначення Наталії Побірченко - особисте рішення міністра", - зазначив він.

"У цьому році у Михайла Мартинюка закінчився 5-річний контракт. Педколектив таємним голосуванням вирішив (80% голосів - "за"), що необхідно продовжити контракт з ректором. Своє побажання відіслали в міністерство", - пише видання.

"5 років тому була така сама ситуація. Новий міністр призначив ректора. Але тоді весь колектив не дав згоди і вибрав сам собі керівника. Чесно кажучи, я й сам не збирався продовжувати контракт", - сказав колишній ректор.

"Багато хто у відставці колишнього ректора бачить політичні причини. На виборах Мартинюк відкрито підтримував Віктора Ющенка", - пише газета.

Також видання відзначає, що Мартинюк є тестем депутата від НУНС В'ячеслава Кириленка, який навесні цього року зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення Табачника.

Як відомо, раніше Табачник звільнив ректора Одеського національного університету ім. Мечникова Валентина Сминтину та ректора Донецького національного університету Володимира Шевченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування