Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича попереду важливе побачення

П'ятниця, 10 вересня 2010, 13:52
Зустріч президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу з президентом України Віктором Януковичем буде важливою проміжною зустріччю перед самітом Україна-ЄС.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив представник Європейської комісії, говорячи про візит українського президента, який відбудеться в понеділок, 13 вересня.

"Це - важлива зустріч, тому що два президенти на вищому політичному рівні будуть обговорювати більш глибоко питання, пов'язані з зоною вільної торгівлі, транзитом газу, візами, з тим, щоб через два місяці на саміті ми отримали остаточний результат", - сказав він.

"Якщо хочете, це дуже важлива проміжна зустріч, щоб обговорити прогрес, якого Україна досягла за останні пару місяців", - зазначив співрозмовник.

За його словами, сторони мають намір обговорити всі теми відносин між ЄС і Україною, починаючи з пріоритетів у сфері реформування, переговорів щодо угоди про асоціацію та його торговельний аспект.

"Вони також будуть говорити про реформи в українському секторі енергетики, чи був реальний прогрес за останні місяці, і вони також будуть обговорювати теми щодо демократичних принципів і прав людини", - заявив співрозмовник.

"Все це - у світлі майбутнього саміту. Ця зустріч - гарна можливість вирішити низку питань напередодні саміту і отримати на саміті конкретний позитивний результат", - підкреслив він.

Як відомо, саміт Україна-ЄС пройде в листопаді в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування