У Януковича і Тимошенко клянуться, що не продають місця у списку

Понеділок, 13 вересня 2010, 11:52


У Партії регіонів та "Батьківщині" заперечують, що торгують місцями у списках кандидатів на місцеві вибори.

Так, нардеп-регіонал Владислав Лук'янов сказав Радіо "Свобода", що списки ПР стали удвічі коротшими, бо половина складу рад обиратиметься за мажоритарним принципом, - тож місць не вистачає й достойним партійцям, і торгувати нічим.

"Сам брав участь у партійних зборах і конференціях і місцевого, і обласного рівня. Ця ситуація повністю виключається, в Партії регіонів це неможливо", - запевнив він.

"Відбір депутатів, які йдуть за списком, став ще більш прискіпливим. Партія, що налічує понад мільйон членів і має розгалужену мережу партійних осередків, не може дозволити собі такої ганебної практики", - заявив Лук'янов.

У свою чергу, депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шкіль запевнив радіо, що в "Батьківщині" місцями у списках не торгують.

За його словами, більшість майбутніх кандидатів від цієї політичної сили - це лікарі та вчителі.

Крім того, додав Шкіль, підприємці, охочі до депутатських мандатів, мають змогу перевірити свою платоспроможність як кандидати в мажоритарних округах.

"Такої практики (продажу місць у списку) у нас просто немає. Варто проаналізувати буде список, і побачите, що там якщо може, навіть, й трапиться один-два підприємця, то ці підприємці мають стаж роботи в партії не менше 5-6 років", - сказав він.

"Просто в силу переконання вони є в БЮТ, а не через те, що хочуть бути депутатами тих чи інших рад і сприяти власному бізнесу. Продають місця не опозиціонери, а партія влади", -  заявив соратник Юлії Тимошенко.

Раніше голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що політичні партії знову торгують місцями у виборчих списках.

За його словами, найбільшим попитом користуються прохідні позиції у списках кандидатів у депутати обласних і міських рад у промислово розвинених регіонах.

"Торгівля відбувається, в першу чергу, в рейтингових партіях, таких, якою є зараз Партія регіонів. В райраду щоб потрапити, можна місце купити прохідне і за 5 тисяч доларів. А в обласну раду велику, або в міську раду міста-мільйонника, там, де є що ділити, ціни називають і 50, і більше тисяч доларів", - казав голова КВУ.

За словами Черненка, продаж місць у списках не є прерогативою лише партії влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News