Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не хоче конституційної гарячки

Понеділок, 13 вересня 2010, 12:23
До внесення змін до Конституції необхідно підходити дуже зважено, яким би не було рішення Конституційного Суду стосовно політреформи 2004 року.

Про це заявив спікер Володимир Литвин під час брифінгу.

За його словами, всі свідомі того, що внесення змін до Конституції має важливий характер, і тому це питання пов`язуватимуть виключно з політичною тематикою.

"Незалежно від рішення Конституційного Суду, нам потрібно спокійно, зважено і виходячи з інтересів України і народу обговорити цю проблему", - сказав Литвин.

За словами спікера, це мають робити експерти та науковці, тому він виступає за створення відповідної робочої групи.

Відповідаючи на питання, як він ставиться до ідеї глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна створити конституційну раду, Литвин зауважив, що це залежатиме від того, чи ліквідована конституційна рада, створена попереднім главою держави.

При цьому спікер зазначив, що до складу конституційної ради зазвичай входять поважні люди, які можуть висловити своє ставлення до вже певних напрацювань.

"А для того, щоб напрацювати те, що можна обговорювати, треба створити робочу групу, яка б напрацювала відповідний проект документу", - вважає він.

Як відомо, 13 липня до КС надійшло конституційне подання від 252 народних депутатів щодо конституційності закону про внесення змін до Конституції від 8 грудня 2004 року № 2222-IV.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування