Україна і Європа призначили побачення

Понеділок, 13 вересня 2010, 15:16

Саміт Україна - Євросоюз відбудеться 22 листопада в Брюсселі.

Цю дату в понеділок у Брюсселі по закінченні зустрічі з президентом Віктором Януковичем назвав президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай.

За його словами, питання порядку денного майбутнього саміту також обговорювалося в ході минулої зустрічі, зокрема, в плані продовження переговорів щодо угоди про асоціацію, яка включає в себе положення про створення зони вільної торгівлі.

"Ми обговорили питання, які мають фундаментальну важливість для наших відносин, включаючи угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі. Обговорили питання подальшого просування України на шляху реформ", - сказав президент Ради ЄС.

За його словами, на даний час "Україна виглядає як країна з політичною стабільністю, яка базується на співпраці президента, уряду і парламентської коаліції".

"Це дозволить Україні просуватися вперед на шляху важливих реформ", - переконаний Ромпай.

Крім того, він висловив думку, що угода, яка була досягнута між урядом України та Міжнародним валютним фондом "демонструє бажання керівництва знаходити рішення".

У зв'язку з цим президент Ради ЄС висловив надію на те, що виконання критеріїв досягнутої з МВФ угоди в свою чергу дозволить Європейському Союзу "просунутися вперед" в плані надання макрофінансової допомоги Україні.

Крім того, за його словами сторони обговорили участь України у врегулюванні придністровського конфлікту, а також підкреслили стратегічну важливість партнерських відносин з Росією - як для України, так і для ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування