Вілла доньки Кучми потрапила в 10-ку найдорожчих будинків світу

Понеділок, 13 вересня 2010, 16:44


У списку 10-ти найдорожчих будинків світу, складеному аналітиками нерухомості, 6-е місце посіла вілла доньки екс-президента України Олени Пінчук у Великобританії.

У цьому 5-поверховому маєтку в Кенсінгтоні - 10 спалень, підземний закритий басейн, кінотеатр, сховище, сауни і тренажерна зала.

Вілла коштує приблизно $161 мільйон, пише "Комсомольська правда в Україні" з посиланням на "ЛІГАБізнесІнформ". 

Перший номер топ-10 дорогих будинків знаходиться в Індії. Ціна на нього коливається у межах $1-2 мільярда. Антілла - 27-поверховий будинок індійських мільярдерів Мукеша й Ніти Амбані, площа якого становить понад 3700 квадратних метрів. Там працюють 9 ліфтів і 6-поверховий гараж. Обслуговують все це 600 людей. 

Вілла Леопольда на Французькій Рив'єрі, вартістю у $506-750 мільйона, посідає друге місце. Старовинний будинок належить Лілі Сафра, удові ліванського банкіра Едмонда Сафра. У будинку є 19 спалень, спортивні майданчики, боулінг, декілька кухонь і їдалень, кінотеатр. 

На третьому місці рейтингу - лондонський пентхаус у Гайдпарку за $200 мільйонів. У будинку всього 82 квартири, але тільки один обладнаний пентхаус. Так, його ціна - 6000 фунтів стерлінгів за квадратний фут - робить його найдорожчою квартирою світу.

Цей будинок перебуває під охороною SAS (британського антитерористичного спецпідрозділу, який вважається одним із найкращих у світі) і обладнаний сховищами, які ще називають "кімнатами паніки", куленепробивними шибками, сканерами райдужної оболонки ока та таємними евакуаційними тунелями. 

На четвертому щаблі 10-ки найдорожчих будинків маєток Іри Реннерт - Ферфілд у Хемптонсі, площею 25,5 га. Його вартість становить $170 мільйонів. Садиба є найбільшим житловим комплексом у США. У будинку є 29 спалень, 39 ванних кімнат, їдальня довжиною в 30 метрів, 5 спортивних майданчиків, боулінг і лазневий комплекс за $150 тисяч. 

П'ятірку лідерів закриває вілла у Беверлі-Хіллз, яка належала раніше медіа-магнату Вільяму Рендольфу Херсту, вартістю $165 мільйонів. У будинку знаходиться 29 спалень і 3 плавальні басейни, а також дискотека й театр. 

Маєток, побудований для Аарона й Сінді Спеллінг у 1991 році, зі 123 кімнатами, 3 кухнями, критою ковзанкою та басейнами, посів, за підрахунками експертів, восьме місце. Вартість садиби - $150 млн. 

На десятому місці цього списку опинився Замок Дракули в Румунії, побудований ще наприкінці 14-ого сторіччя, вартість якого становить $135 мільйонів.

Зазначається також, що в Лондоні продана найдорожча квартира у світі. Анонімний покупець не пошкодував на неї 220 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News