Баррозу взяв у Януковича публічну обіцянку

Понеділок, 13 вересня 2010, 18:29
У Європі вірять, що при президенті Вікторі Януковичу свобода ЗМІ і незалежність судової системи будуть зміцнюватися.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу в понеділок у Брюсселі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми говорили про важливість підтримки, поваги прав людини, демократичних принципів і верховенства права", - уточнив він.

Баррозу повідомив, що президент Янукович публічно підкреслив важливість прав людини.

"Тому ми очікуємо, що українські влада гарантує повагу цих цінностей, зокрема, свободу ЗМІ, незалежність судової системи, а також щодо проведення майбутніх виборів", - зазначив президент Єврокомісії.

"Я вірю, що під керівництвом президента Януковича ці цінності будуть зміцнюватися далі", - додав він.

За його словами, сторони обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин.

"Наші регулярні зустрічі відображають важливість і динаміку партнерства України і Європейського союзу", - сказав Баррозу.

Він також повідомив, що співрозмовники обговорили хід реформ в Україні в контексті розвитку демократії та захисту основних прав людини.

"Ми обидва залишаємося відданими поглибленню наших відносин. Ми хочемо досягти цього спільно допомогою нової угоди про асоціацію, щодо якої в даний час проходять переговори", - заявив президент Єврокомісії.

"Це посилить наші політичні зв'язки і приведе до поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яка надасть Україні доступ до найбільшого світового ринку - ринку ЄС з перспективою подвоєння експорту", - впевнений він.

За словами Баррозу, динамічний розвиток української економіки також в інтересах ЄС. У зв'язку з цим він висловив надію на прискорення переговорів з даного питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування