Комісія, яка мала слухати Бойка, перенесла засідання на хто зна скільки

Вівторок, 14 вересня 2010, 09:54

Засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо суперечки між "Нафтогазом України" і "РосУкрЕнерго" перенесено.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Про час проведення засідання буде повідомлено додатково", - сказано в повідомленні.

Перед цим повідомлялося, що засідання ТСК щодо рішення Стокгольмського суду на користь "РосУкрЕнерго", розслідування фактів "корупційної діяльності" РУЕ і причетності до цього посадових осіб та арешту екс-голови Держмитниці Анатолія Макаренка, перенесено з вівторка на четвер, 16 вересня, на 10:00.

Однак цей анонс прес-служба ВР скасувала.

Раніше очікувалося, що ТСК збереться у вівторок і, серед іншого, заслухає міністра палива та енергетики Юрія Бойка.

Як відомо, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубометрів газу.

Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити "РосУкрЕнерго" 197 мільйонів доларів за порушення контракту.

На початку червня СБУ порушила справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У даній справі звинувачення були пред'явлені колишньому першому заступнику глави НАК Ігорю Діденку, екс-главі Держмитниці Анатолію Макаренку і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасу Шепітьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...