У Раді хочуть, щоб Януковичу віддали повноваження повним складом

Вівторок, 14 вересня 2010, 14:54
Конституційному Суду слід розглядати справу про політреформу в повному складі.

Про це заявив постійний представник Верховної Ради в КС Анатолій Селіванов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Я не впевнений, що таким складом можна слухати це питання", - сказав він.

"Тобто, зараз є достатній склад суду, але неповний склад завжди повинен поповнюватися. Якщо ми маємо повноцінний склад КС, то, безумовно, легше вирішувати дуже велику низку питань, які ми розглядаємо", - додав представник парламенту.

Селіванов нагадав, що з'їзд суддів, на якому, як очікується, буде розглянуто питання про припинення повноважень суддів В'ячеслава Джуня, Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідківського і призначення нових суддів, запланований на 16 вересня.

Він також повідомив, що КС за рекомендацією Верховної Ради призначив усну форму слухання з даного подання.

"У тих пропозиціях, які ми подали, пропонується суду дуже широко і всебічно розглянути питання щодо співвідношень "закон - Конституція, Конституція - закон", які виникають з цього питання", - зазначив Селіванов.

"Чи є чинним закон, яким у встановленому порядку внесені зміни до Конституції. Це професійні питання теорії конституційного права. Це нові питання, ми ніколи з цим ще не мали справи", - заявив він.

Селіванов також повідомив, що КС ще не призначив дату початку розгляду даної справи.

Як відомо, 8 грудня 2004 року Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до Конституції України" №2222-IV, який передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління.

14 липня поточного року до КС надійшло подання 252 народних депутатів про конституційність цього закону.
    
До складу КС входять 18 суддів. Раніше суд припинив повноваження 4 суддів, призначених за квотою з'їзду суддів, на підставі їхніх заяв. Згідно з регламентом КС, кворум для розгляду справ на пленарних засіданнях - не менше 12-ти суддів, для прийняття рішень - не менше 10-ти суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування