Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман обіцяє не продавлювати премії

Вівторок, 14 вересня 2010, 16:25
Влада не буде втручатися в діяльність Комітету з національної премії ім. Шевченка і не буде впливати на визначення переможців.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман під час першого робочого засідання комітету, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Вона зазначила, що президент Віктор Янукович буде робити все, щоб сприяти продуктивній та ефективній роботі комітету.

"Президент буде робити все, щоб престиж премії рос", - сказала вона. Герман запевнила, що саме члени комітету повинні стати "мозковим центром" реалізації сучасної гуманітарної політики.

За її словами, саме члени комітету повинні "народжувати ті ідеї", які глава держави буде реалізовувати в сфері гуманітарної політики. "Ви повинні бути активними і впливати на процеси", - сказала Герман.
 
У свою чергу глава комітету Борис Олійник зазначив, що при визначенні кандидатів до уваги має прийматися виключно якість конкретного твору, і ніякі інші фактори.

"Переконаний, що за основу буде братися тільки якість творів, незважаючи ні на які політичні уподобання і економічне становище претендентів", - сказав він.

За його словами, на даний час потрібно зробити все можливе, щоб припинити розмови, що справжні переможці визначаються поза стінами комітету.

"На цій основі й будемо працювати. Тиск зверху тут не пройде", - сказав Олійник.

У свою чергу Герман відреагувала на таку заяву Олійника і сказала: "А ніхто й не буде намагатися чинити тиск на комітет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: