Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ: Литвин вирішив за всю Раду

Вівторок, 14 вересня 2010, 18:51

Спікер Володимир Литвин незаконно повернув проект держбюджету на 2011 рік на доопрацювання в Кабмін.

Таку думку озвучив депутат від БЮТ-Батьківщина Сергій Сас, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що відмовити у реєстрації законопроектів можна тільки, якщо вони оформлені не належним чином.

"Я не бачив проекту закону, але в принципі, якщо не порушено оформлення згідно з регламентом, апарат Верховної Ради повинен був зареєструвати", - сказав він.

Сас підкреслив, що уряд і парламент повинен розглядати проект держбюджету в суворій відповідності до вимог Бюджетного кодексу, оскільки саме там прописана процедура розгляду і прийняття цього документа.

"Я не пам'ятаю там норми, яка давала б право главі Верховної Ради одноосібно повертати законопроект рядовий і тим більше бюджет", - зазначив він.

"Є процедура, є бюджетний комітет, який повинен розглядати це все, є Верховна Рада, і вона повинна після першого читання за результатами або направити на доопрацювання, або прийняти в першому читанні", - підкреслив депутат.

Також він зазначив, що рішення парламенту про необхідність розробки проекту держбюджету на наступний рік на новій податковій базі не дає право Литвину повертати проект в Кабмін.

Згідно з Бюджетним кодексом Кабмін приймає постанову про затвердження проекту закону про держбюджет і подає його разом з іншими матеріалами до парламенту не пізніше 15 вересня року, що передує плановому.

Як відомо, Литвин повернув на доопрацювання Кабміну проект держбюджету на 2011 рік, поданий до парламенту 13 вересня. Даний проект держбюджету не реєструвався в Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування