"Регіони" не поспішають обіцяти "тушкам" місця у списку

Середа, 15 вересня 2010, 11:47
Коаліція не ставить за мету отримати конституційну більшість у парламенті.

Про це заявив лідер фракції регіоналів у парламенті Олександр Єфремов в інтерв'ю "Главреду".

Відповідаючи на питання, чи буде зростати чисельність коаліції і яка її межа зростання, він сказав: "Цього не знаю я, і не знає ніхто. Точно можу сказати лише одне - ми не ставимо перед собою за мету отримати конституційну більшість".

"Ми приймаємо до лав коаліції тих людей, які поділяють цілі та принципи коаліції. Кожен депутат самостійно приходить до того, щоб поповнити лави коаліції", - зазначив Єфремов.

За його словами, "серед людей, які сьогодні переходять на бік коаліції, є різні групи, у яких є керівники".

"Частина депутатів підходить до них і каже, що їм набридло беззаконня, яке творить керівництво її опозиційної фракції, і вони хочуть приєднатися до коаліції", - заявив регіонал, додавши, що "деякі самі формують групи".

"Деякі навіть підходять до нас і кажуть: а чи не можна вступити у вашу партію?", - сказав Єфремов.

На питання, чи вважають регіонали надійними людей, які раніше співпрацювали з Юлією Тимошенко, він відповів: "Наскільки такі люди надійні - покаже час. У нас є коаліція, є три фракції, і є депутати, щодо яких ми більш-менш упевнені, що вони поділяють наші принципи".

"Що стосується колег, які підтримують нашу точку зору, - якщо протягом тривалого часу вони адекватно будуть йти разом з нами, це і дасть відповідь на ваше питання. Повірте, з цих питань у нас ні ейфорії, ні ілюзій немає", - заявив регіонал.

Відповідаючи на питання, чи можуть люди, які перейшли в коаліцію, розраховувати на місця в списку регіоналів на наступних виборах, Єфремов зазначив: "Це залежить від багатьох обставин. Це вже площина партійної роботи".

Крім того, за його словами, регіонали рахуються з позицією комуністів і не пред'являють претензій до партнерів по коаліції з низки питань, "по яким вони мають традиційну, історично обумовлену точку зору".

"Комуністам ми теж все пояснюємо, щоб у них не виникало образ, якщо ми той чи інший законопроект проголосуємо", - додав регіонал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування