Партія регіонів хоче продовжити депутатам термін

Середа, 15 вересня 2010, 12:01
У Партії регіонів вважають "реальним кроком" продовження терміну повноважень Верховної Ради.

Про це заявив лідер фракції регіоналів у парламенті Олександр Єфремов в інтерв'ю "Главреду".

"У нас зараз розведені в часі вибори президента і Верховної Ради, хоча логіка підказує, що вони повинні проводитися в один час, щоб країна через рік не ходила на виборчі дільниці", - сказав він.

"Логічно було б зробити так, щоб вибори парламенту, приміром, проходили навесні, а вибори до місцевих рад - восени. Тоді ми за рік проходимо процедуру виборів, і п'ять років держава живе і працює нормально", - зазначив регіонал.

Однак, за словами Єфремова, "щоб це здійснити, треба продовжити чиїсь повноваження: або президента, або Верховної Ради.

"Звичайно, продовжити повноваження президента навряд чи вийде, тому найбільш реальний крок - продовжити повноваження парламенту", - заявив він.

"Якщо переобрати парламент в 2012 році, а потім на три роки продовжити повноваження президента - ви розумієте, що тоді про нас будуть говорити. І президент на це сам ніколи не піде", - підкреслив регіонал.

"Тому необхідно буде порадитися з народом - щоб не група народних депутатів приймала рішення продовжити собі повноваження, а народ приймав відповідне рішення", - вважає Єфремов.

Крім того, він заявив, що не знає, коли Конституційний Суд винесе рішення у справі щодо скасування політреформи.

"Якщо, припустимо, КС визнає закон №2222 неконституційним, він дасть вказівку відповідним органам влади привести законодавство у відповідність з цим рішенням", - зазначив регіонал.

"Якщо для цього будуть потрібні зміни до Конституції, вони будуть проведені за всію процедурою - за дві сесії, кількістю в 300 голосів і т.д.", - додав Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування