Охорона херсонського мера побила журналіста (ВІДЕО)

Середа, 15 вересня 2010, 12:46


Журналіста газети "Вільний вибір" Дементія Білого побила охорона херсонського мера Володимира Сальдо.

Це сталося під час звіту мера перед виборцями у вівторок, 14 вересня, повідомив "Телекритиці" кореспондент газети "Комуніст" Ігор Трубаєв, який став свідком інциденту.

Як розповів сам Білий, у вівторок він прийшов на звіт херсонського міського голови перед виборцями в обласному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша в Херсоні, однак на проході до театру його не пустили люди в цивільному.

"Вони вимагали від мене запрошення, хоча я казав, що журналіст і маю право пройти. Не пускали протягом 15 хвилин, виштовхували зі входу. Тільки втручання голови облдержадміністрації Андрія Яценка допомогло мені потрапити до залу. Мені вже на місці повідомили, що деяких осіб, у тому числі депутатів міської ради, не пустили до театру", - сказав журналіст.

Тоді, за словами Білого, він вийшов до входу і попросив майора міліції, який стояв поруч, втрутитися в ситуацію, однак правоохоронець відмовився говорити з журналістом.

Коли Білий повернувся до зали і запитав у міського голови, чому не пускають на його звіт депутатів міськради і репортерів, журналіста "відразу викинули із зали два амбали" і в коридорі почали бити.

"Я був настільки шокований, що у драмтеатрі серед білого дня б'ють, причому поруч міліція ходила... Ці невідомі, я навіть не знаю, хто вони були, не міліція, якась приватна охорона", - зазначив Білий.

Після інциденту журналіста забрала швидка з діагнозом гіпертонічний криз та запаморочення. Наразі Білий знаходиться в палаті суворовської районної лікарні Херсона, медики перевіряють підозру на струс мозку.

Журналіст Трубаєв розповів "ТК", що про звіт Сальдо спільнота міста, в тому числі і журналісти, дізналася тільки за день до заходу. Запрошення, за якими можна було потрапити туди, видали тільки співпрацівникам комунальних служб та міськвиконкому. Працівникам ЗМІ та представникам громадських організацій такі перепустки не вдалося дістати.

Як повідомило видання "Херсонська правда", охоронці не впустили в театр опозиційних депутатів міськради Віталія Богданова і Олександра Лещенка, хоча Богданов мав перепустку, яку йому "подарував" один з працівників міськвиконкому. Охорона повідомила депутатам, що вони небажані особи.

"Оргкомітет мав розповсюдити запрошення і повідомити ЗМІ про час і місце проведення звіту. Але в жодному ЗМІ інформація про захід не вийшла. Навіть на офіційному сайті мерії. Запрошення також отримали виключно ті, хто поділяє політичні погляди Сальдо", - повідомив депутат Богданов "Херсонській правді".

Перед будівлею драмтеатру зібралися близько 200 людей з плакатами "Тайна вечеря Сальдо", "Секрети від громади", "Вимагаємо гласності". Також пікетники скандували "Сальдо геть!". Міський голова зайшов до будівлі театру через службовий вхід.

За словами Трубаєва, у вівторок у редакцію "Херсонської правди" телефонувала начальник прес-служби міського голови Тетяна Сезонова, щоб зняти з сайту відео з побиттям. Трубаєв зазначив, що жоден канал Херсонщини не показав цього інциденту.

Трубаєв також повідомив, що журналісти готуєть звернення до губернатора області розібратися з побиттям Білого, журналістом газети "Вільний вибір", інтернет-видання "Політична Херсонщина".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування