Мельниченко визнав, що плівки – спецоперація проти Кучми

Середа, 15 вересня 2010, 15:03
 

Микола Мельниченко зізнався, що оприлюднення плівок, на яких нібито записані переговори вищих посадових осіб держави, було спецоперацією з усунення Леоніда Кучми від влади.

Про це він сказав під час прес-конференції, повідомляє  ІМК.

"Я підтверджую, що це була спецоперація. Я абсолютно підтверджую, що це була спецоперація з усунення не законно обраного президента, а людини, яка у 1999 році заволоділа владою. Він (Кучма) не був президентом де-факто, а був лише де-юре. Вже потім спецслужби інших країн намагалися вплинути на ситуацію в Україні", - зазначив Мельниченко.

Він також сказав, що єдиною юридичною зачіпкою у справі щодо притягнення до відповідальності Кучми та Литвина  є звинувачення не у перевищенні службових повноважень, а в убивстві, покарання за яке не має терміну давності.

Відповідаючи на питання журналістів щодо мотивів Кучми і Литвина у вбивстві Георгія Гонгадзе, Мельниченко сказав: "У Кучми не було особистих мотивів для того, щоб віддавати накази".

"У Литвина були особисті мотиви. Про ці особисті мотиви, я думаю, він сам міг би розповісти. Кучмі регулярно клалися на стіл усі статті, які писав або не писав Гонгадзе, і підбурювали, накручували Кучму. Ідеологом цієї операції був - я заявляю офіційно - Литвин", - наголосив Мельниченко, повідомляє Лігабізнесінформ.

Мельниченко припустив, що якщо проти Кучми і Литвина будуть вжиті якісь процесуальні кроки, "вони почнуть дестабілізацію в Україні, цього робити не потрібно".

Єдине, що можна зробити в цій ситуації, на його думку, це домогтися покаяння. "Щоб Кучма чітко сказав: так, мене Литвин поплутав, але я не хотів, я не віддавав (наказ)", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...