У "Регіонах" допускають приєднання НУНС до коаліції - за однієї умови

Середа, 15 вересня 2010, 15:51


У Партії регіонів не виключають можливості входження до коаліції фракції "Наша Україна - Народна самооборона".

Про це сказав член фракції Партії регіонів Володимир Олійник у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Я не володію інформацією про якісь переговори, але не виключаю, що вони ведуться", - сказав він, відповідаючи на запитання про можливість входження фракції НУНС до складу коаліції.

"Чи може бути таке поповнення (коаліції)? Може. За однієї умови, що сама фракція (НУНС) розділяє програмні засади президента, уряду й коаліції, яка сформована. Якщо вона розділяє всі принципи, підходи й програмні засади, то, без сумніву, таке приєднання може бути", - сказав Олійник.

За його словами, на депутатському рівні постійно ведеться дискусія про необхідність займатися державною роботою, розвитком економіки, і об'єднувати зусилля у вирішенні проблем, які існують в українському суспільстві.

Депутат також зазначив, що більшість виборців уже втомилися від того, що влада проявляє бездіяльність, а опозиція демонструє тільки позицію "проти всіх".

На запитання про те, чи можливо входження фракції НУНС до коаліції за умови, що там залишиться фракція Компартії, Олійник зазначив, що фракція КПУ заявила свою жорстку позицію про те, що не бачить себе в коаліції із фракцією НУНС.

Він також наголосив, що є категоричним супротивником створення такої коаліції.

Водночас, зазначив Олійник, фракція НУНС не однорідна. "Там (у фракції НУНС) є дуже багато прагматичних людей, які ідеологічну складову не ставлять першою, а першою ставлять економічну", - сказав "регіонал".

Раніше обраний від блоку НУНС депутат Давид Жванія заявив, що найближчим часом фракція "Наша Україна - Народна самооборона" ухвалить рішення щодо входженні в коаліцію вже з новими домовленостями, укладанням коаліційних угод і планів реформ.

У Верховній Раді 6 скликання діє коаліція, у яку увійшли фракції Партії регіонів, Компартії, Блоку Литвина й деяких депутатів фракцій БЮТ і НУНС в індивідуальному порядку. Однак конституційної більшості (300 депутатів) поки немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування