Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейців дуже-дуже турбує еволюція української влади

Четвер, 16 вересня 2010, 10:55
Генсек Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істурізом заявляє про стурбованість політичною ситуацією в Україні.

Про це він сказав у Брюсселі ввечері 15 вересня на саміті ЄНП після зустрічі з главою партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Протягом останніх тижнів ми дуже уважно вивчали ситуацію в Україні, і ми виявили, що ми дуже-дуже стурбовані тим, що немає 100% свободи преси, свободи вираження поглядів у країні", - сказав він.

"Ми бачимо еволюцію, яка турбує нас дуже сильно, з цим новим урядом, а також щодо створення паралельних структур партії ("Батьківщина"), що також, звичайно, ми з боку ЄНП засуджуємо", - сказав Лопес-Істурізом.

Він зазначив, що всі ці процеси змусили ЄНП розробити резолюцію, яка була схвалена 13 вересня Політичної асамблеєю партії, що складається з представників усіх партій - членів ЄНП.

"Ми будемо пильно стежити за розвитком поточних політичних подій в країні. Наша партія завжди на боці свободи, абсолютної свободи слова, свободи преси", - сказав Лопес-Істуріз.

Він також висловив стурбованість затриманням в аеропорту "Бориспіль" київського представника Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування