Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі радіють, що зв'язки з Україною "набувають нової якості"

П'ятниця, 17 вересня 2010, 10:30


У Кремлі відзначають, що російсько-українські відносини останнім часом змінилися у кращий бік, повернувшись у русло дружби й добросусідства.

Про це заявило "Інтерфаксу" джерело в Кремлі у зв'язку з зустріччю президента РФ Дмитра Медведєва із президентом України Віктором Януковичем 17-18 вересня.

"Кардинально змінилася атмосфера в російсько-українських відносинах. Різко зросла інтенсивність контактів між представниками двох країн у багатьох сферах, налагоджується конструктивний, зацікавлений, робочий діалог", - сказав співрозмовник.

Він нагадав, що з березня 2010 року президенти Росії та України зустрічаються вже у восьме.

"Все це яскраве свідчення того, що двосторонні зв'язки не просто повернулися в природне для них русло дружби й добросусідства, але набувають нової якості, на ділі підтверджуючи стратегічний характер нашого партнерства", - вважають в адміністрації президента РФ.

Крім того, джерело в Кремлі повідомило агентству, що Медведєв і Янукович у ході зустрічей 17-18 вересня обговорять питання взаємодії в енергетиці, у тому числі тему інтеграції атомних комплексів двох країн.

"Очікується, що глави двох держав розглянуть стан і перспективи взаємодії в таких сферах, як ПЕК, транспорт, наука й техніка. Велика увага буде приділена темі інтеграції атомних енергопромислових комплексів Росії й України", - сказало джерело в адміністрації президента РФ.

Крім того, за словами джерела, будуть поглиблено обговорюватися питання, пов'язані з реалізацією спільних програм у галузі авіаційної промисловості.

Мова також піде про кооперацію в сфері транспорту - зокрема, перспективи реалізації проекту будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Медведєв і Янукович планують обмінятися думками щодо проблематики інвестиційної співпраці, в тому числі для поліпшення умов діяльності бізнесменів двох країн на території Росії й України, сказало джерело.

За його словами, президенти розглянуть хід підготовки першого російсько-українського міжрегіонального економічного форуму, запланованого на 4 жовтня в Геленджику. У Москві очікують, що цей форум стане новим етапом зміцнення міжрегіональної й прикордонної взаємодії Росії й України.

У січні-червні 2010 року товарообіг між Росією й Україною збільшився майже удвічі в порівнянні з відповідним періодом 2009 року і склав майже $16 млрд.

"Динаміка торгівлі з Україною значно випереджає темпи зростання зовнішньоторговельного обігу Росії в цілому, що склали в січні-червні 144,5%, і із країнами СНД - 142,5%", - зазначили в Кремлі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...