Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура хоче зберегти Горбалю крісло

П'ятниця, 17 вересня 2010, 14:53
Прокурором Львівщини опротестовано рішення облради про висловлення недовіри губернатору Василю Горбалю.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У відомстві стверджують, що при прийнятті даного рішення Львівська облрада вийшла за межі своїх повноважень, визначених законом про місцеве самоврядування, а також порушила вимоги Конституції.

"Виходячи із норм вищевказаних законів, місцеві державні адміністрації підзвітні та підконтрольні відповідним радам у частині делегованих повноважень", - зазначили у прокуратурі. 

Згідно з повідомленням, губернатори щорічно звітують перед відповідними радами з питань виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку територій і делегованих повноважень.

"За наслідками заслуховування звіту глави облдержадміністрації, облрада може висловити недовіру главі ОДА, на підставі чого, з урахуванням пропозицій органу виконавчої влади вищого рівня, президент приймає рішення і дає раді обґрунтовану відповідь", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі заявили, що 8 вересня 2010 в порядок денний сесії ради не було включено та не розглядалось питання про звіт глави облдержадміністрації.

Крім того, "в порушення вимог закону про місцеве самоврядування та регламенту Львівської облради, при підготовці питання про висловлення недовіри главі облдержадміністрації, таке не було предметом розгляду постійних комісій ради", йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...